sábado, 9 de mayo de 2009




Durant els passats nadals, van succeir una sèrie de fets a la Costa Brava en general que perduraran en la memòria dels habitant d'aquesta zona durant molt i molt de temps: ELS TEMPORALS.




La cronologia dels fets és la següent: Divendres 26 de Desembre, es declara l'alerta groga per risc de nevades per sota els 300 mts. Passa Sant Esteve i tot sembla que s'ha calmat, però el pitjor encara no havia arribat... El mateix dia de Sant Esteve a última hora i el dia 27, la neu no era la protagonista, era el fort vent. I allà on hi ha mar i vent... hi ha temporal.




Onades de 9 metres, passejos marítims no trencats ni malmesos, si no totalment esborrats del mapa, botigues totalment destrossades i buides, com si el mar s'hagués convertit en un lladre sense pietat i ho hagués robat TOT.




Embarcacions desaparegudes, i les que no desapareixien, acabaven a la sorra de la platja, molt endins de la platja, allà on la gent hauria de seure i pendre el sol, descansaven embarcacions expulsades sense miraments pel mar.




I ara ve el pitjor... refer-ho tot. Els cents de restaurants destrossat i inutilitzats hauran de refer-ho tot, els ajuntaments hauran de reconstruir les vores de les platjes, els vaixells turístics hauran de jubilar-se prematurament per unes lesions totalment irreversibles, els fons marítims necessitaran mesos i anys per tornar a ser els que eren, i els seus habitants, innocents i victimes, hauran d'esperar per tornar a tenir el seu mateix hàbitat, pàrkings i soterranis amb nivells d'aigua de més de 2 metres d'alçada, i un llarg i llarg etc que segueix...




Sembla que la economia no és la única que peteix crisis.




Seguirem informant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario